25 Haziran 2014 Çarşamba

Yazılım

Bilgisayar yazılımı, ya da bilgisayar programları olarak bilinen basit bir yazılım, bilgisayar olmayan somut bileşendir. Bilgisayar programı bilgisayar fiziksel bileşeni olan bilgisayar donanımı ile tezat teşkil etmektedir. Bilgisayar donanım ve yazılım birbirleriyle ve de gerçekçi diğer olmaksızın kullanılabilir gerektirir.
Bilgisayar yazılım ne olursa olsun kendi mimarisinin tüm bilgisayar programları içerir; Örneğin, çalıştırılabilir dosyaları, kütüphaneler ve komut bilgisayar yazılımı. Ancak, bu karşılıklı özelliklerini paylaşır: yazılım yürütme üzerine, tasarlanmış olduğu için görevleri gerçekleştirmek için donanım talimat açıkça tanımlanmış talimatlar oluşur. Yazılım bir resimde gösterilen bir 3D model dokunulmaz olamaz gibi, bilgisayar belleğinde saklanır ve dokunulmaz olamaz.
Tipik bir merkezi işlem birimi (CPU) - düşük seviyede, çalıştırılabilir kod tek bir işlemciye özgü makine dili talimatları oluşur. Bir makine dili onun önceki devletten bilgisayarın durumunu değiştirmek işlemci yönergeleri simgeleyen ikili değerlerin gruplardan oluşur. Kullanıcıya doğrudan gözlemlenebilir olmayan bir etkidir - Örneğin, bir talimat bilgisayarın içindeki belirli bir depolama konumuna depolanmış değerini değiştirebilir. Kullanıcı için görünür olması gereken bir durum değişikliği - Bir talimat da (dolaylı) bilgisayar sisteminin bir ekranda görünmesini şey neden olabilir. Işlemci farklı bir talimat "atlamak" için talimat veya kesilir sürece, sağlanan sırayla talimatları yerine getirir.
Yazılım genellikle makine dilinden daha (doğal dili yakın) daha kolay ve insanların kullanımı için daha verimli olan yüksek seviyeli programlama dillerinde yazılmıştır. Yüksek seviyeli diller derlenmiş veya makine dili nesne koduna yorumlanır. Yazılım ayrıca aslında düşük seviyeli assembly dili, bir doğal dil alfabesi kullanarak bir makine dili belirsiz bir anımsatıcı temsil yazılmış olabilir. Assembly dili, bir çevirici aracılığı ile nesne koduna dönüştürülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.